Du er fraskilt, børnene er flyttet hjemmefra for længst og du har passeret de 40 år – hvad nu? Det kan være en midtvejkrise, når man pludselig står midt i livet og føler sig helt alene og fortabt. Sådan behøver det dog ikke at være.

Man nærmer sig overgangsalderen og man kan pludselig komme i tvivl om hvorvidt man stadig har nogle gode og farverige år i vente. For mon man stadig kan nå at finde kærligheden igen? Her skal man dog ikke fortvivle, for 40 år og single kan faktisk være et godt udgangspunkt, hvis du synes, du mangler lidt kærlighed og forelskelse i dit liv.

Dating er ikke kun for de unge

Selvom de fleste forbinder det, at date, med noget som unge gør, så er det ikke helt det korrekte billede af det. I dag dater rigtig mange 40-årige også – prøv bare at tage et kig på 40plus.dk, som har tusindvis af aktive profiler – hvilket på mange måder kan være en fordel frem for at være ung og så date. Når man er de år ældre, så har man en vis modenhed og erfaring, som man ikke nødvendigvis har, når man er ung og på udkig efter én at kunne kalde sin partner.

Hvis man er 40 år og single har man formentlig været gift førhen, så man har været igennem hele møllen tidligere og ved derfor bedre nu, af erfaring, hvad man er på udkig efter i en potentiel partner og hvad der ville passe allerbedst til én. Som ung har man ikke den samme modenhed og den samme erfaring, så derfor er der i de yngre år mindre chance for at finde én man holder fast i resten af livet. Endvidere ser man også nogle helt andre værdier i et andet menneske, når man er 40 år. Som ung er det overvejende det ydre, der tæller, men når man bliver 40 år eller derover, så er det typisk det indre som tæller. Derudover sætter man også pris på nogle helt andre værdier, og som ung er det måske ikke helt lige så vigtigt, at man vægter de samme menneskelige værdier lige højt og deler helt samme interesser.

Det behøver ikke være trist at være single

40 år og single kan for mange lyde som en sørgelig ting, men det bør det bestemt ikke forveksles med, da det er meget andet end sørgeligt og trist. For mange er det først i den alder at man finder sig selv. Børnene er for længst flyttet hjemmefra og det ulykkelige ægteskab, man var fanget i, gik i stykker for et par år siden. Der var helt sikkert en masse forpligtigelser og en masse ansvar forbundet med både det, at være i et ulykkeligt forhold og at have hjemmeboende børn – nu er man pludselig fri for dette ansvar og den belastning, så man kan nemmere fokusere på sig selv og sine egne lyster, til at gøre det, man allerhelst har lyst til. Man får tid til at sætte sig selv i centrum og pludselig har man igen tid til at søge de ting, man egentlig stod og manglede de seneste par år. Så man skal bestemt ikke blive fortvivlet, hvis man er 40 år og single – man bør i stedet se mulighederne.

Se bare at komme i gang. Det er faktisk ofte lettere end du tror, at finde kærligheden igen – og måske kommer der også et par nye venner til hen ad vejen.