Fodboldgolf er blevet populært – især i Jylland

I fodboldgolf sparker man til en fodbold

Leder du efter en sjov aktivitet, som du kan invitere enten familie, venner eller kollegaer med til? Så bør du helt klart overveje fodboldgolf. Som navnet også afslører, er det en blanding af både fodbold og golf. Her skal du sparke til en fodbold og forsøge at få den i hul – ligesom på en golfbane.

Det er en afvekslende og sjov sportsgren, som udfordrer dig både fysisk og mentalt. Derudover foregår fodboldgolf udendørs, så det er også en kærkommen mulighed for at kombinere sport med frisk luft. Du kan læse meget mere om fodboldgolf i det nedenstående.

Om fodboldgolf

Fodboldgolf er en sportsgren, der som udgangspunkt minder om golf. Der er 18 huller, som bolden skal i, før spillet er færdig. I modsætning til golf bruger du dog ikke golfkølle og golfbold. I stedet bruger du en fodbold, som du sparker til med foden.

I golf går det ud på at bruge så få slag som muligt for at få bolden i hullet. I fodboldgolf er det samme princip. Derfor gælder det om at bruge så få spark som mulig på at få fodbolden i hullet. Den spiller der har brug færrest antal spark har vundet.

Spil med familie, venner og kollegaer

Alle der kan sparke til en fodbold, kan være med til fodboldgolf. Derfor kan du invitere alle fra dine børn til dine bedsteforældre, naboen eller kollegaerne med.

Oftest spilles fodboldgolf i hold á 2-8 personer. Det er dog ikke nogen regel. Hvis I gerne vil være flere, er I velkomne til det. I så fald er det dog en god idé at dele holdene op, og så starte forskellige steder på banen. På den måde bruger I tiden mere effektivt.

Hvis du selv bliver vild med sporten, og du gerne vil have lidt alenetid, kan du også sagtens tage en runde alene. Det kan være en oplagt mulighed for at øve lidt teknik og måske få renset tankerne undervejs.

Spil forskellige steder i Danmark

På kort tid har fodboldgolf taget Danmark med storm. Der finder du også flere fodboldgolfbaner over hele landet. Særligt i Jylland kan du finde flere steder, hvor du kan prøve fodboldgolf. Jyderne har ganske enkelt været de mest fremtrædende i forhold til at tage sporten til sig.

Hvis du gerne vil prøve at spille fodboldgolf, kan du helt sikkert finde en bane, der er nogenlunde tæt på dig. Du kan naturligvis også lave et helt roadtrip ud af oplevelsen og besøge en fodboldgolfbane, der ligger i en anden landsdel. På den måde kan du både få spillet fodboldgolf og måske opleve en by, som du aldrig har været i før.

En yderst populær sportsgren

Hvis du skulle blive forfalden til fodboldgolf, kan du faktisk dyrke sporten på samme måde som fodbold, håndbold eller andre sportsgrene. I Danmark er der nemlig blevet dannet en forening – Dansk Fodboldgolf Forening. De arrangerer turneringer i både ind- og udland. På den måde kan du prøve at spille mod andre fodboldgolfentusiaster.