Nettet bugner med gode råd og vejledninger til alt muligt. Men er der en ting, som danskerne virkelig interesserer sig for, og som de kan hente masser af råd og inspiration til på nettet, så er det arbejdet med hus og have.

I Danmark bor en stor del af befolkningen i eget hus. Og de fleste af dem har også en have, som skal passes. Men det er jo ikke alle, der er født med en gartner i blodet, eller som er opfostret med hus- og havearbejde. Så når man får sit eget hus, måske endda i en ung alder, så er der mange ting at tage fat på og finde ud af.

Heldigvis er der mange hjemmesider, som har specialiseret sig i at hjælpe de danske husejere med at få styr på hus og have.

En af de større sider hedder rammende nok husoghavesiden.dk. Her kan der findes et væld af information til dem, som har eget hus og grund at passe. Der er f.eks. guides til hvad du skal gøre, hvis du har problemer med diverse skadedyr og gode råd og vejledning til, hvordan du passer dit træværk, eller bare gode råd og vejledning til hvilke produkter du kan vælge, når du skal købe nyt til dig hus.

Der er også de mindre og mere specialiserede sider som f.eks. fjernmos.dk eller plaeneklipper.net. På disse sider er informationen målrettet til f.eks. folk, som har problemer med mos i have eller på hus eller til folk, som er på udkig efter en ny plæneklipper, og gerne vil vide lidt om, hvad de skal kigge efter, inden de køber.

Brugerne hjælper hinanden

Typisk for mange af de forskellige sider om hus og have er, at der kommer mange spørgsmål fra de besøgende. Ofte så mange, at de, som står bag siderne, slet ikke kan nå at besvare dem alle. Men her ser man generelt, at brugerne er enormt flinke til at hjælpe hinanden. Et godt eksempel på dette er artiklen om at komme myrer til livs på husoghavesiden. Den har i skrivende stund hele 43 kommentarer – de fleste af dem spørgsmål og svar fra brugerne. Og sådan er det heldigvis på mange af de forskellige sider om hus og have. Så selv om man måske ikke umiddelbart finder svar, på det man leder efter, kan det være en god idé at spørge – chancen er nemlig rigtig god for at få hjælp fra de andre brugere.