Cykelbukser – hot or not

Lad mig indrømme det med det samme: Jeg er en gammel gris! Jeg er dermed som de fleste mænd – men jeg er samtidig af det fåtal, der tør indrømme det. Jeg er så også medlem af en stor cykelklub, der tæller medlemmer af begge køn i alderen fra 10 år til 74 år. Og nogle af medlemmerne i den ældre del af gruppen er – for nu at sige det pænt – ikke helt slanke.

Cykelbukser

Når en pige har cykelbukser på, afsløres alt – positivt og negativt. Det gælder bare for dem alle, og det betyder så også, at den yngre del af cyklisterne med østrogent overskud er en sand fryd for øjet. De fleste af dem bærer cykelbukser fra Assos, og det er vel nok de bedste, der fås på markedet. Men jeg indrømmer, at det kan være næsten mareridtsagtigt, når et par damer i 0,1 tons klubben ifører sig de stramme benklæder 🙂

Cykelverdenen er udstyrsverden

Jeg har spillet golf i en del år, indtil jeg en dag blev ramt af en golfbold i nakken – så var jeg sgu kureret. Nå, men jeg troede, at golfverdenen var den “sportsgren”, hvor udstyr og tilbehør var vigtigst. Jeg tog fejl – det er faktisk cykelverdenen, der er sådan. Men til forskel fra golf har det faktisk stor betydning for den totale oplevelse af cykling, af sikkerheden og af komforten.

For eksempel er sådan noget som energiprodukter og kosttilskud til cykling faktisk meget mere end bare pynt. Jeg har selv prøvet lidt forskelligt af de glimragende produkter, de sælger online hos Dania Bikes, og jeg kan sgu mærke forskel på, hvor hurtigt jeg bliver træt – og hvor hurtigt jeg kan cykle.

Så er der det med sadlerne… Og ja – hvem har ikke drømt om at være cykelsadel på en smuk piges cykel? (Jeg sagde jo, at jeg er en gammel gris, ikke?).  Jeg har erfaret efter adskillige forsøg, at det har endda meget stor betydning, at sadlen passer perfekt til både rumpen og ens kørestil. Og forskellen i ømhed i bagperronen mellem en almindelig saddel og for eksempel de helt geniale fra Specialized er faktisk ganske stor.

Særligt i varmere vejr er ventilation i sadlen alt andet end luksus! Tro mig – jeg har været på en cykelferie i Spanien i august, og der var omkring 35 graders varme hver dag. Så er det en behagelighed, at der er ventileringshuller i sadlen! I øvrigt kørte jeg galt dernede og måtte have et par sting hos den lokale læge. Heldigvis havde jeg mit blå sygesikringsbevis – læs om det her, så det kostede næsten ingenting.

Nå – sikke en historie der kom ud af det – men den kan du få en anden gang.