De fleste børn elsker dyr. Og hvis ikke de selv har dyr i hjemmet, har de fleste af børnene uden tvivl et tøjdyr eller lignende, som de holder af.

Også historier om og med dyr ligger højt på hitlisten hos, især mindre, børn. Dyr er derfor på mange måder en stor del af de fleste børns liv, hvilket gør det til en spændende og vigtig del af barndommen.

Rigtig mange børn, som er vokset op i storbyen, oplever dog slet ikke at se ret mange dyr i virkeligheden. Hunde, katte og fugle kender de måske nok. Men ret mange andre dyr kender de typisk kun fra tv eller måske fra filmklip på nettet. Ikke engang de traditionelle danske dyr har børnene noget synderligt kendskab til. Børnene har sikkert ikke engang prøvet at besøge en dansk bondegård. Men det er heldigvis ganske let at gøre noget ved.

Der findes nemlig en række mini-zoos rundt omkring i det danske land. Tag børnene med under armen og giv dem en oplevelse ud over det sædvanlige, hvor de kan få lov til at besøge dyrene samlet ét sted. Her er det muligt for børnene at se på dyrene, klappe dem og ofte endda at få lov til at fodre dem. En mini-zoo kan sagtens sammenlignes med en almindeligt zoologisk have, men som navnet så pænt antyder, er det en mindre zoo, hvor der for det meste også er bondegårdsdyr at finde imellem. Det kan på mange måder være en fordel for børnene, at disse dyr også er at finde og se, da de så kan få et indtryk af hvad det er for nogle dyr vi spiser og generelt få et indtryk af, hvor kødet egentlig kommer fra.