Der er forskel på at være telefonpasser og telefonsælger. Kæmpe forskel. Telefonpasning går oftest ud på at være en slags receptionist for et firma, der har brug for, at nogen kan tage imod beskeder fra firmaets kunder, eventuelt også at booke en aftale mellem en kunde og firmaet.

Det kan fx være en læge, som ikke har tid til at tage telefonen, når du ringer ham op (fordi han har en patient at se til), som har brug for sådan en receptionist.

Telefonsalg, derimod, går ud på at opsøge mulige, fremtidige kunder, så de kan blive kunder hos firmaet. Det kaldes for telemarketing.

Vi kender alle situationen, hvor vi står midt i madlavningen med våde fingre og telefonen ringer. En sælger vil have os til at købe et eller andet abonnement. Ofte bliver vi irriterede over det og fortæller, at det ikke er interessant for os. Sælgeren bliver naturligvis skuffet, men må acceptere et klart ”nej tak”.

Call Center

Meget ofte er det callcentre, som står for den slags opgaver på vegne af store firmaer. Det kan fx være et selskab, som sælger mobilabonnementer.

Et callcenter varetager dog også andre opgaver end at sælge via telemarketing. De kan også have ansatte, som er særligt oplært til at lave telefonpasning. Som for eksempel i firmaet her: https://www.topcall.dk/telefonpasning/

Det er et krævende job at passe en telefon for et firma. Hende eller ham, som gør det, er det første, en mulig kunde kommer i kontakt med. Telefonpasseren skal derfor være superprofessionel. Hun taler jo på vegne af firmaet – ikke på vegne af callcentret.
Det er slet ikke unormalt, at en receptionist i et callcenter er receptionist for flere forskellige firmaer på samme tid. Evnen til at være fleksibel og til at kunne håndtere de forskellige opgaver, som firmaet har anvist, at hun skal, er derfor meget værdifuld for et callcenter. Det sikrer nemlig, at kunden er tilfreds og fortsætter samarbejdet med det specifikke callcenter.