Backgammon kan spilles af alle uanset alder

Igennem længere tid har der været en tendens til, at færre og færre spiller de traditionelle brætspil. Mange vælger i stedet, at spille online spil på computere, tablets eller mobiltelefoner.

Dette er en ærgerlig tendens, da der findes rigtig mange sjove, lærerige og udfordrende brætspil. Et af disse brætspil er backgammon.

Alle kan spille backgammon

Backgammon kan spilles af alle, men kræver dog, at man har lidt taktisk snilde, hvis man vil vinde.

Selve backgammonspillet består af et bræt, der bliver foldet ud i 2 dele. På disse to dele er der en række kileformede felter i 2 forskellige farver. På disse felter bliver der placeret en række brikker.

Det handler så for de to deltagende om, at få rykke deres brikker tilbage i sit eget felt. Den som først får rykket alle sine brikker tilbage i sit felt har vundet.

Hvis man på et tidspunkt står alene med en brik kan man blive slået hjem Dette betyder, at man skal starte forfra i missionen om, at få sit brik tilbage i sit felt.

Sådan spilles backgammon

Her får du lige et link til en video, som gennemgår backgammon spillet for dig. Så er det rimelig let at komme i gang, hvis du ikke kender spillet (så godt) i forvejen: https://youtu.be/KDvvKWi0ijs

Du kan tage backgammon med overalt

Backgammon spillet findes i mange størrelser, men er sjældent større, end det kan pakkes med i en taske.

Backgammon er specielt populært, at tage med på ferier. På ferier kan der tit være tidspunkter, hvor man ikke har andet, at give sig til end at ligge ved poolen eller havet. Her er backgammon perfekt, da det ikke kræver plads eller lang tid.

Et spil backgammon vil typisk tage mellem 15 – 20 minutter. Når man har spillet et enkelt spil er det sjældent man har lyst til at stoppe. Ofte skal taberen nemlig lige have en enkel revanche, eller også har man måske aftalt at spille bedst af 3 eller bedst af 5.

Også på lange rejser i tog, bus eller måske bil er backgammon ideelt, igen fordi det ikke fylder særlig meget.