lån

Kniber det med finansieringen?

På denne side har vi samlet en række kviklån, til folk som skal bruge penge hurtig til en ny bærbar, en gave eller noget helt tredje. Det er lige meget, hvad du skal låne pengene til, så kan du højst sandsynligt finde en låneudbyder her.

Udover hurtige kviklån gratis har vi også samlet andre lånetyper, som kan have interesse:

Andre lånetyper:

  • Banklån
  • SMS-lån
  • Billån
  • SU-lån
  • Finansiering
  • Lån for folk under 25
  • Realkreditlån

Derudover vil vi forsøge at forklare en række af de begreber, som man bliver udsat for, når man vil optage et lån. Der er flere af begreberne som bl.a.  debitorrente, ÅOP (årlige omkostninger i procent) og afdragsfrie lån, som gør folk forvirrede. Herunder er der en række forklaringer på de begreber.

Debitorrente:

Debitorrenten er den årlige rente, inkl. renters rente. Dvs, at debitorrenten ofte er højere end den rentesats, man egentligt har lånt pengene til, da renternes renter er lagt oven i.

Afhængigt af hvilket lån man tager tilskrives der typisk renter pr. kvartal eller en gang om måneden, altså 4-12 gange årligt.

Jo flere gange, der tilskrives renter, jo højere vil ens debitorrente være. Det er derfor vigtigt, at undersøge hvor ofte der tilskrives renter, når man optager et nyt lån.

ÅOP:

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er et godt parameter til at sammenligne forskellige lånetyper. ÅOP er et udtryk for alle årlige omkostninger i forbindelse med optagelsen at et lån. ÅOP udtrykker således ikke kun lånets rente, men alle udgifter forbundet med oprettelse eller opkrævnings-gebyrer osv.

Ved at kigge på ÅOP på forskellige lån, kan man direkte sammenligne hvilket lån der er billigst. For Danske låneudbydere er det lovpligtigt at oplyse lånets ÅOP.

Afdragsfrie lån:

Begrebet afdragsfrit dækker over en type lån uden løbende afdrag. At lånene er afdragsfrie betyder at man kun betaler de renteudgifter som der er forbundet med lånet, men ikke betaler tilbage på sin gæld. Fordelen ved afdragsfrie lån er at man har en lav ydelse, og har man fast ejendom kan man eventuelt tage et afdragsfrit lån i denne og bruge pengene til at betale af på andre dyrere forbrugslån.

Ulempen ved afdragsfrie lån er til gengæld at man ikke betaler af på sit lån, man kommer ikke tættere på at blive gældfri.

KILDE: TRYGT.DK / Trygt Bank