Brugskunst til indretning

Inden du går i gang med at indrette et rum, skal du kende rummets formål. Det fungerer bedst, når du lader rummets formål bestemme, hvordan du indretter det.

Når du vælger møbler, så tænk på, hvem der skal bruge dem. Vil børnene bruge dette rum og hvordan. Har I kæledyr i rummet og så videre. Er dette tilfældet, er en hvid sofa måske ikke det rette valg, selvom det er det, du har drømt om.

Brug blade og magasiner og internettet til at blive inspireret. Saml dine ideer, så du kan danne dig et overblik over, i hvilken retning du vil gå.

Tænk på størrelsen af dine møbler. Måske vil du gerne have en oversize sofa, men kan rummet bære det. Tegn dit rum op og de møbler, du tænker på at anskaffe, og se om det i det hele taget er muligt at få plads til det, eller om pladsen bliver for trang.

Stil og farver?

Når du vælger stil og farver til dit nye rum, så tænk på, at det passer til stilen af resten af huset. Du vil ikke have, at stilen stikker fuldstændig af fra resten af din indretning, medmindre du er i gang med en opdatering af hele hjemmet.

Start med noget, du ved sætter stilen for rummet – måske er det noget, du allerede har. En lysekrone, din bedstefars gamle stol, som du har shinet op med vintage maling etc. Hvis det er dit køkken, kan du med fordel tjekke de mange muligheder, der findes for køkkentilbehør.

Hav en plan

Læg en plan. Her har du mål af rummet samt dine inspirationsbilleder, du har fundet tidligere. Du har også en shopping liste baseret på, hvad du har set i butikker eller online, som passer til dit design og stil.

Så starter det rigtigt sjove – at købe ind til rummet. Prøv at skabe din egen stil. Find unik brugskunst – du kan også finde brugskunst online. Bland nye møbler med gamle møbler, du har frisket op med vintage kalkmaling. Du behøver ikke købe det hele på en gang. Det kan tage måneder og år, indtil du synes, du er helt færdig. Det er en sjov proces. Og husk, at uanset hvor meget du elsker designet eller materialet af en sofa – er den ikke behagelig, bliver du ikke glad for den.

Basisfarver

Kan du godt lide at skifte stil ofte, så brug basisfarver i møbler, og sæt farver på ved at bruge billeder, puder, brugskunst etc. Du kan søge efter billig brugskunst på Google og finde lækkert brugskunst, der tillader dig at skifte ofte. Finder du en brugskunst online shop, så er der sikkert mange dejlige ting at finde. Mange har også brugskunst til haven. Det har jeg altid synes godt om.

Så er der belysning. Sørg for at have lyskilder til de aktiviteter, du skal gøre i rummet – læse, tjekke e-mail etc. Sørg også for hyggebelysning. Lysdæmpere er altid en god ide, da lyskilderne så bliver mere funktionelle.