En gang imellem kan man godt føle sig lidt forfulgt, når man bruger internettet. Hvis man for eksempel har kigget efter et nyt køleskab i nogle af de webshops, der handler med hårde hvidevarer, kan man været ret sikker på, at der dukker reklamer op for netop køleskabe, hvis man efterfølgende bare er inde på en nyhedsside for at tjekke, om der er sket noget nyt ude i verden.

Det er selvfølgelig de såkaldte cookies, der afslører, at jeg er interesseret i køleskabe, og selv om jeg måske nok kan føle mig lidt forfulgt, så kan jeg ikke lade være med at beundre den digitale teknik, der gør nogle annoncører i stand til at målrette deres reklamer så præcist.

Det samme gælder vist også den udbredte social media marketing, som jeg godt nok ikke udsætter mig selv så meget for. Jeg har af principielle grunde valgt, at jeg ikke vil have en konto på nogen af de sociale medier, men dermed skiller jeg mig vist også ud fra mængden.

Min kone har det i hvert fald anderledes, for hun er en flittig bruger af de sociale medier som for eksempel Facebook. Det medie bruger hun til udveksling af ganske almindelige dagligdags oplysninger med venner og familie, og det hører næsten til dagens orden, at hun kan fortælle, at for eksempel et af vores børnebørn er faldet og har fået en bule i panden eller noget andet temmelig ligegyldigt.

Hun fortæller også, at hun da bestemt også har bemærket, at mange firmaer benytter Facebook markedsføring i forbindelse med reklame for deres produkter, og min kone er faktisk et skoleeksempel på, at den slags virker ganske fortræffeligt. For hvis hun får øje på en reklame for et eller andet, der interesserer hende en lille smule, så klikker hun gerne på den pågældende annonce for at kigge nærmere på produktet.

Og når hun for eksempel pludselig gør mig opmærksom på, at det vist snart er på tide at få udskiftet vores støvsuger, så kan jeg være ret sikker på, at hun har hentet inspiration i en eller anden reklame på nettet.

Nå, det var nu ikke noget særligt godt eksempel, for jeg har selv bemærket, at vores ældgamle støvsuger har mistet det meste af sin sugeevne så det var bestemt på tide, da vi udskiftede den for nogle få uger siden.

Vores voksne datter har vist arvet sin mors tendenser til at lade sig inspirere af den digitale annoncering. I hver fald fortalte hun forleden sin mor, at hun havde købt en ny og super effektiv hårtørrer, som hun var blevet opmærksom på via en annonce på et af de sociale medier.

Jeg ved, at hun er flittig bruger af Instagram, som hun bruger primært til udveksling af billeder med vennerne, og da der også er en udbredt Instagram marketing, går jeg ud fra, at det er der, hun har fået øje på den specielle hårtørrer. Og nu kan jeg formentlig gå ud fra, at min kone lader sig inspirere og skal have en ny hårtørrer.