Jeg er glad for, at vi har fået vores hus sikret. Vi har fået sat en tyverialarm op, og den er forbundet via en app til vores telefoner. Sker der noget, så får vi besked med det samme. Det har gjort, at vi føler os tryggere, når vi ikke er hjemme. Vi har også fået sat vandalarmer op. Heldigvis kan man købe billig VVS på nettet.

Smart teknologi

Det er også forbundet til vores telefoner. Det er godt nok ikke via den samme app, men det er ok. Det er jeg især glad for, fordi sidste år havde vi en voldsom vandskade. Den var kommet snigende lige så stille og roligt, uden at vi opdagede det. Et rør i væggen mellem køkkenet og stuen var lækket, og pludselig en dag lagde jeg mærke til en sort plet på køkkenvæggen. Svamp. Den havde vokset sig rimelig stor, og vi måtte i gang med at rive store dele af væggen ned for at få udskiftet de dele af den, som var ramt af svamp.

Det var ikke en billig historie. Og det var ret irriterende at skulle lave mad på en byggeplads. Vi fik rigtig mange pizzaer i den periode. Resultatet: En ny køkkenvæg, og dele af køkkengulvet, udskiftet. Og et inderligt had til pizza. Overspisning af pizzaer. Øv. Jeg har ellers en forkærlighed for ovnstegt mad med ost. Vores børn elskede det, dog. Fedt med pizza foran fjernsynet inde i stuen.
Men den tid er ovre, unger desværre – ikke flere pizzaer.

Vandalarmer overalt

Nu er der til gengæld vandalarmer i både køkkenet og på badeværelserne. Vi skal ikke have flere vandskader. Vi har også én i kælderen. Man ved aldrig. De her store regnbyger, vi får, kan jo få kloakvandet til at stige. Og det vil jeg gerne have at vide med det samme, hvis det trænger ind i vores kælder. Heldigvis har vi ikke hørt vandalarmerne endnu, men jeg er sikker på, at det vil ske – på et eller andet tidspunkt. Så er det rart at være dækket ind. Vores forsikringsselskab dækkede godt nok dele af omkostningerne ved vandskaden sidste år. Chancerne for, at vi får en ny skade, er meget små.

Installatøren, som lagde de nye vandrør ind, var ret sikker på, at det var en enkeltstående situation. Han anbefalede dog, at vi også fik sat nogle ventilatorer op i badeværelserne. Selvom der er vinduer, så ville det være godt for indeklimaet i de rum, hvis de blev suppleret med ventilatorer. Fugt kan sommetider få vandalarmerne til at bippe. Så han mente, at hvis vi ville være på den helt sikre side, så burde ventilatorerne blive sat op. Omkostningen til det var ikke så stor, så da vi alligevel skulle betale mange penge for at få repareret vandskaden, besluttede vi os for også at få installeret ventilatorerne. Det tog ikke lang tid. Det krævede bare lidt ekstra rengøring efter håndværkerne. De gjorde det heldigvis samtidigt med, at vi fik sat tyverialarmen op, så da håndværkerne var færdige, var vi klar med klud og sæbevand. Og nu har vi et sikkert hus. Tak til https://www.elvvs.dk/