Egentlig er det ikke lige, det, jeg har allermest behov for, men min kæreste har foreslået, at vi leder efter et par flybilletter til Dubai. Han vil gerne afsted hurtigst muligt – han har nogle forretningsmøder dernede, og vi kunne kombinere dem med nogle fridage i luksus og kitsch, som han siger. Han elsker luksus og er tit dernede. Men han har også opdaget, at der er meget kitsch, som man skal betale for meget for. Jeg har aldrig været der, så jeg er lidt nysgerrig efter at se, hvordan der i virkeligheden er. Er det virkelig sådan noget med, at der er guldbelagte vandhaner overalt? Eller er det overdrevne beskrivelser, jeg har hørt? Jeg har set billeder derfra og må sige, at jeg har set nogle fantastiske bygninger. Nogle arkitektoniske kæmpeprojekter, som jeg egentlig gerne vil se i virkeligheden.

Travlt på jobbet

Men jeg har travlt på mit job og vil få svært ved at kunne tage en uge fri. Vi har en deadline på et projektforslag i slutningen af november. Alligevel vil jeg gerne afsted. Jeg forsøger at overtale ham til, at vi kan tage af sted dagen efter, at projektforslaget er afleveret. Da vil jeg kunne få fri. Han bliver lidt mopset. Han vil få svært ved at udskyde møderne i en uge. Vores kalendere er ikke godt synkroniserede. ”Kan du ikke aflevere lidt tidligere?” Det kunne jeg såmænd godt gøre, men jeg stoler ikke på, at mine kollegaer kan have deres dele af projektet færdige en uge tidligere. Især hende, som har påtaget sig at lave budgettet. Der kommer altid ændringer til det i sidste minut. Og vi kan ikke bede vores partnere i London om at fremskynde processen. De har nok med de tekniske detaljer.

Udnyt de billige rejser

”Måske kunne du forsøge at få nogle flere møder dernede. Så kunne du tage af sted, og jeg kunne følge efter? På den måde kan vi få nogle dage sammen dernede.”
Det kræver lidt mere research mht. flybilletterne, men jeg kan da kigge på muligheden. Det er ikke en dårlig idé. Måske kan jeg finde et site med billige rejser. Lad os prøve det.”

Vi kommer afsted

Vi sætter os og leder efter billige rejser i de uger, det passer med vores kalendere. Det er jo nemt nok at finde sites, men det er ikke så nemt at finde en billig rejse, der lige præcist matcher med datoerne. Enten skal man rejse en eller to dage før den dag, vi kan, eller også, så skal man rejse en uge efter. Lidt irriterende. Vi vender derfor næsen mod selv at bestille vores flybilletter til Dubai. Min kæreste kender et godt hotel og bestiller et værelse der. Han kan få det i den første periode som enkeltværelse, og så kan den booking udvides til dobbeltværelse, når jeg ankommer. Vi kan godt se forskel på priserne, men vi vælger den individuelle løsning. Det er det mest fleksible. Og så har vi jo mulighed for at forlænge opholdet, hvis det nu er, at vi får lyst til det. Flybilletternes priser indeholder netop et ekstra gebyr, så man er dækket ind, hvis der bliver behov for det.