Med bil på camping

Normalt er du ikke ondskabsfuld – eller spydig. Men nu, hvor campingferien starter, og I er ved at pakke bilen, så I kan tage af sted i ro og mag i morgen, er du ikke fri for at smile. Du har nemlig lige hørt radioavisen, hvor der var et indslag om, at der er kaos i mange af de store europæiske lufthavne. Der er problemer med forsinkelser, fordi personalet i lufthavnene ikke er tilstrækkeligt. Mange blev fyret under Coronakrisen. De er ikke kommet tilbage på arbejde – og nu, hvor hele den europæiske befolkning gerne vil ud og rejse igen, så går det galt. Kunne du forestille dig at stå i kø for at komme igennem sikkerhedskontrollen i flere timer?

Vi tager bilferie

Du er faktisk ret glad for, at du ikke skal på ferie med fly, men derimod at gøre det, som I talte om: Nemlig at tage på bilferie til Italien med Dansk Bilferie. I skal være væk i 4 uger. Og I kan tage den med ro. I har ikke travlt. I kører ganske stille og roligt til Italien og tager på camping ved Adriaterhavskysten. Ok, der vil måske være lidt ventetid, vil grænsekontrollerne – men som regel går det rimeligt tjept. Og båden mellem Rødby og Puttgarten – ja reservationen er lavet og betalt, så der skulle ikke være nogen problemer dér.

Campingferie er vidunderlig

I har glædet jer i flere måneder til at komme afsted. Og det bliver da skønt bare at kunne tage den med ro. Nyde at slappe af sammen med andre mennesker, som I vil møde på vejen. Campingferie – se her er jo en vidunderlig måde at holde ferie på. Det ved I alle sammen godt. I kan have jeres hund med jer – og den nyder da også nye bekendtskaber. I møder søde mennesker, der også godt kan lide at sidde og bare sludre og hygge sig med grill til langt ud på aftenen – og som ikke er bange for at invitere fremmede mennesker til at deltage i hyggen. Det er jo en helt anden måde at holde ferie på, end den der med at leje en feriebolig på en dødssyg græsk ø, hvor man bare ikke har en eneste chance for at lære sproget, eller kan forstå, hvad der står på et menukort. Næh. På en campingferie lærer man at hjælpe hinanden. Og man møder mennesker, som man bliver venner med – for livet.

Jeg trækker på smilebåndet

Så når du nu trækker lidt på smilebåndet og fryder dig over, at du ikke skal ind i lufthavnshelvedet, så må jeg sige, at jeg forstår dig til fulde. Tanken om at skulle vente i køer i flere timer inden ferien og følelsen af frihed kan få lov til at herske, er faktisk ikke særlig tiltalende. Men dem, der gerne vil frem til deres destination hurtigt, de finder sig i at stå i trættende køer. Det er deres valg. I sætter dog pris på at have jer selv med under hele rejsen, og derfor bliver det bilferie. Hvert år. I har mulighed for at stoppe et smukt sted. Tage nogle fotografier og fortsætte, når det passer jer. Det kan flypassagerer ikke.