Stor mandlig model

Nu kan jeg også skrive mannequin på mit visitkort, for i fredags betrådte jeg for første gang i mit liv en catwalk for at vise tøj frem for et overraskende stort publikum. Jeg er egentlig ikke specielt stolt af min nye titel, for temaet for mannequinopvisningen var tøj til store mænd og kvinder, og jeg må tilstå, at der bestemt var tale om tøj til mænd i den helt store vægtklasse, hvor jeg desværre også hører hjemme.

Det var indehaveren af den butik, hvor jeg normalt køber mit tøj, der hyrede mig til opgaven, da jeg for nogle uger siden var inde for at købe et par nye skjorter. Min første reaktion var at sige nej tak, for jeg føler ikke den store trang til at udstille mit enorme korpus for et større publikum.

Blev overbevist

Men det lykkedes butiksindehaveren at overbevise mig om, at publikum selvfølgelig først og fremmest ville bestå af mænd og kvinder i samme situation som mig. Og i øvrigt er det ikke ligefrem undertøj, der skal vises frem ved den lejlighed, så der er jo ikke tale om at vise sig frem. Det er tøjet, det handler om, understregede han.

Jeg lod mig overtale af blandt andet det faktum, at jeg efter opvisningen kunne beholde det tøj, jeg havde gået mannequin i, kvit og frit. Min garderobe kunne faktisk godt trænge til lidt fornyelse, så jeg så frem til noget nyt, gratis tøj i store størrelser.

Selv om jeg var lidt nervøs ved situationen i fredags, gik det nu meget godt. Min opgave var primært at fremvise en ny kollektion af jakker i store størrelser, men jeg blev selvfølgelig også iklædt bukser og skjorte, som matchede de nye jakkers design. Det betød alt andet lige, at jeg scorede en hel del nyt tøj til mig selv, og tre af de fire jakker, jeg viste frem, er faktisk ganske pæne, så dem er jeg glad for.

Min kone var selvfølgelig taget med til opvisningen, selv om hun ikke personligt havde nogen særlig interesse i det tøj til store kvinder, der blev vist frem. Hun er ganske vist ikke, hvad man vil kalde åleslank, men hun hører langtfra hjemme i den vægtklasse, som tøjet på opvisningen havde som målgruppe.

man wearing black notched lapel suit jacket

 

Fik skam ros af fruen

Efter opvisningen fik jeg i øvrigt ros af min kone for min fremtræden på catwalken. Du gjorde det rigtig godt, sagde hun og fremhævede, at jeg især havde været god til at sørge for, at tøjet blev vist frem fra alle sider, så alle i salen kunne se det både forfra, bagfra og fra siden.

Hun lærte i øvrigt også noget nyt, fortalte hun, for hun havde tidligere aldrig troet, at det kunne være klædeligt med leggings i store størrelser, for leggings er jo netop noget, der skal sidde stramt på benene og derfor vil virke afslørende, hvis man har for tykke ben.

Men de store kvinder, der viste leggings frem på opvisningen, havde alle sammen enten en kjole eller en tunika på, der skjulte bagdelen og det øverste af benene, og så var det faktisk ganske klædeligt, mente min kone. Se bare her: https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/bukser-og-leggins/