Når foråret triller ind på kalenderen, begynder de fleste at tænke over, hvad man mon skal lave i sommerferien. De små, nye, grønne skud på træerne gør længslen til lunere vejr og frodigere omgivelser endnu større. Det er jo begrænset, hvor meget tid man kan – eller for nogle måske rette vil – bruge på sit hus og sin have.

Men hvad skal man dog planlægge for at gøre sommeren spændende for hele familien – og særligt de små, der nemt kommer til at kede sig og blive rastløse af at gå hjemme? Går du og overvejer, hvad der kunne være spændende at lave i ferien, så læs med her.

Lad depoterne op ved at tage i dyrepark

Mange drager sydpå i sommerferien – men hvorfor egentlig om sommeren, hvor temperaturerne som regel er gode i vores lille hyggelige Danmark? Det giver egentlig bedre mening at tage udlandsrejsen i vinterhalvåret, hvor man kan skifte sne ud med palmer. Det gælder om at nyde den dejlige sommer, så længe den varer. Det giver også mere ro og bedre tid til at restituere og slappe af, hvis man holder en ferie i lavt gear hjemme i Danmark, frem for at skulle slæbe børn med om bord på en flyver – og sidde og svede og håbe på, at barnet arter sig i det lukkede rum, samt alt den fremmede kultur, der skal indsnuses på rekordfart.

Gear lidt ned og se på, hvad jeres børn kunne tænke sig at lave i ferien. De fleste børn er hurtige til at nævne, at de gerne vil se på dyr. Der findes også mange gode dyreparker i Danmark, og disse er rigtig populære, især hos børnefamilierne.

Det er praktisk nemt og hyggeligt at tage i dyrepark i Danmark

Når man tager en tur i dyrepark, så kommer man stadig væk fra hverdagen, men man er ikke så langt hjemmefra, at man ikke kan tage tidligt hjem, hvis det lille barn bliver træt og overstimuleret. I kan selvfølgelig også vælge at overnatte på en lokal kro eller bed and breakfast i nærheden af den valgte dyrepark.

Danmark byder på forskellige typer af dyreparker

En dyrepark er meget mere end bare et sted med dyr. I Danmark kan I blandt andet finde:

  • Små, hyggelige dyreparker med bondegårdsdyr
  • Zoologiske haver med eksotiske dyr
  • Åbne parker, hvor man skal køre i bil

Alle tre typer af dyreparker egner sig fint til børnefamilier – men også til par, der gerne vil have en hyggelig tur sammen. De små dyreparker er rigtig gode til de helt små børn, da de ofte får lov til at klappe og røre ved mange af dyrene. Nogle steder kan de også være med til at fodre dem og snakke lidt med dyrepasseren.

Vil i gerne se lidt mere specielle dyr, så er det måske en tur i zoologisk have, hvor i kan se dyr fra den afrikanske savanne samt sjældne dyrearter. Der findes også parker, hvor I kan få et rigtigt adrenalin-rus og komme helt tæt på dyrene ved at køre i bil inde i deres indhegninger. Her er det selvfølgelig på eget ansvar – men forestil dig lige, at en giraf sætter næsen op mod ruden – det vil hele familien kunne huske for altid. Med andre ord, så er der en dyrepark, der passer helt perfekt til også din families ferieoplevelse.