Min mand faldt ned fra en stige. Som maler er han ofte kaldt ud til småjobs, hvor folk har brug for små reparationer – eller rettere de skal have frisket et rum op i deres hus. Fx som den dame, der skulle have malet loftet i sit badeværelse. Han stod på stigen for at kunne nå op med rullen uden at skulle blive helt skæv i kroppen. Men nu er det jo sådan, at et badeværelse er et fugtigt rum, og der kan være glat på gulvet. Og da han skulle flytte stigen, så måtte han jo ned fra den. Han kravlede ned flyttede den og kravlede op igen. Og lige pludseligt så lå han på gulvet med et brækket ben.

Ambulance

Kvinden, han arbejdede hos, blev naturligvis meget forskrækket og tilkaldte en ambulance. Den kom rimeligt hurtigt. Men jeg er sikker på, at den kunne være ankommet noget hurtigere! De fik ham på skadestuen, og hans ben kom i gips. Nu ligger han så der. Og skal blive der i nogle uger. Ikke særligt sjovt.

Kvinden kommer tit og besøger ham. På en eller anden vis føler hun sig skyldig, over at der var vand på gulvet, og at stigen skred, da han kravlede op igen. Hun har bragt ham blomster og frugt og chokolade. Lige noget, han kan lide.
De har talt sammen. Hun er advokat i Aabenraa og mener, at han egentlig har ret til erstatning. Nu er hun ikke specialiseret i arbejdsskader, men hun mener, at han har en sag. Hans arbejdsgiver har vel en forsikring, som kan dække det. Der er jo altid en risiko ved den slags arbejder hos private.

Arbejdsskade og erstatning

Hun har sat nogle tanker i gang hos ham. Da jeg var henne for at se til ham i forgårs, var hun også på besøg på hospitalet. Hun er godt nok sød. Det er, da sin sag at skulle køre til Randers hver anden dag for at besøge min mand.
Da jeg trådte ind på stuen, hvor min mand ligger, sad hun der allerede. De talte om det her med arbejdsskader. Jeg kunne høre, at han fortalte hende, at han ikke var sikker på det der med forsikringen.

Jeg satte mig på den ekstra stol og lyttede på deres samtale. Hun mente at kende en arbejdsskade advokat i Randers, hvor vi bor. Måske vil han hjælpe med at kigge på sagen og eventuelt kontakte min mands arbejdsgiver om det. Det ville da være dejligt, hvis han vil det. Så det takkede min mand ja til. Men han vil ikke rage uklar med sin arbejdsgiver. Hvis nu ikke der er en sag alligevel.

Genialt godt advokatfirma

Kvinden forsikrede ham om, at hun er ret sikker på, at han har ret til erstatning. I det mindste for tabt arbejdsfortjeneste i den periode, hvor han ikke kan arbejde.

Og hvis det er rigtigt, så vil det være en god hjælp. Udgifterne til huset, vi købte for et år siden, er store. Børnenes forbrug er også stort. Så hvis han kan få dækket nogle af vores udgifter på den måde, så vil vi da være taknemlige. Vi fandt dem her: https://bjsj.dk/