Feminine hjemmesko

Kender du til den der type, som er mere arabisk end araberne. Eller mere græsk end grækerne? Eller mere italiensk end italienerne. Jeg kender én, som er sådan. Han er faktisk en sød og intelligent mand. Men han er altså også meget irriterende – faktisk latterlig – når han ruller sig ud som araber, græker eller italiener. Han er svensker. På en eller anden måde synes jeg, at han burde holde fast i det. Altså at han er svensker. Nedstammer fra vikingerne. Den østlige vikingekultur. Store handelsmænd. Stolt historie.

Alt om Middelhavet

Men nej, han lefler for alt det mediterrane: Maden kan ikke få for meget olivenolie. (Det kan være ret sejt at komme igennem en af hans salater i ny og næ, fordi den sejler i olie.) Stilen i huset, han bor i, kan ikke være tilstrækkeligt græsk. (Faktisk har han nedsænket loftet ude på toilettet, fordi sådan gør man i Grækenland – hvorfor? Det skal jeg forklare dig en anden gang.) Ret irriterende. Det værste er dog, at han går i hjemmesko til kvinder. Det er ok, at det er hjemmesko til kvinder, han går i. Men det er ikke ok, at han går i dem, fordi han tror, at han så ligner en eller anden underskøn ånd, der kan opfylde alles drømme.

Fortæller gerne om det

Han beretter meget gerne om, hvordan han købte hjemmeskoene, som han går i. Det var under en rejse til Marokko. Ikke noget ondt i det. Men han lod sig bare inspirere af farverne og duftene på det marked, hvor han fandt sine hjemmesko. Ja, han er virkeligt en original. En sød en. Han gør ingen fortræd. Han overrasker os gang på gang. Måske er det derfor, at jeg holder af ham. Han tør. Han tør gøre, hvad han har lyst til. Han er ikke bundet fast af den sociale kontrol, som vi normalt er. Han bryder ud.